Григор Димитров изживява невероятна седмица по време на Мастърса в Индиън Уелс, където нямаше никакви успехи допреди миналия сезон, но сега българинът се класира за втори пореден път на четвъртфиналите и изживява истински тенис ренесанс, имайки предвид неубедителни си изяви досега през 2022-ра. Тази нощ българинът постигна забележителна двусетова победа над Джон Иснър, а след това се отби в студиото на Tennis Channel, за да сподели следното:

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Поздравления, за втора поредна година се класираш за четвъртфиналите. Днес победи Джон Иснър. Какво се получи най-добре за теб на корта?

- Бих казал всичко. Когато играя срещу Джон, то просто се моля да вкарвам ретурите си в игра и същевременно се опитах да бъде максимално агресивен. Той е много опасен съперник, който често сервира с над 230 километра в час, но има нещо специално свързано с пустинята Кали и това конкретно място. Чувствам се наистина добре тук, релаксиран съм и прекарах още един чудесен ден днес.

Турнирът се завърна към оригиналното си време на провеждане през този сезон. Колко различно е усещането ти при тазгодишното ти участие в Индиън Уелс, ако го сравниш с това от миналата година?

- Виждаш много повече хора и движение. Всички се наслаждават далеч повече на атмосферата, което наистина ми липсваше. Това време е от годината е винаги специално. Условията могат да бъдат доста трудни, докато през миналия сезон всички дни бяха еднакво горещи. Досега не играех най-добрия си тенис през сезона и тялото ми не беше в достатъчно добра кондиция, само че явно получих нужната енергия и постепенно се подобрявам.

Видяхме как Надал имаше проблем с високия отскок на топката срещу Опелка, който е друг от играчите с мощен сервис. Иснър също е от играчите, които често играят тайбреци, ала ти успя да го пробиеш в първия сет. Кое е ключовото, за да посрещаш ефективно в такъв мач?

- Останах много близо до основната линия, разчитайки на бързите си реакции. Не исках да му давам никакво пространство, защото началният му удар е на практика неспасяем и топката има сериозен отскок от корта. Стараех се да посрещам агресивно и направих един страхотен гейм в начало на първия сет, тъй като тогава разгадах всяко едно от действията му. Това наистина ми помогна, защото го хванах неподготвен. Бях наясно, че Джон ще повиши нивото си на сервиране във втория сет, а той започна да изпълнява дори вторите си подавания с максимална скорост. Казах си как трябва да остана спокоен и да гледам само от моята страна на мрежата. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където запазих хладнокръвие и се възползват от възможността да спечеля мача.

Ти имаш много приятели по света, а те са още повече в САЩ. В Делрей Бийч имаше две много специални приятелки, които дойдоха да те подкрепят на твоите мачове, а именно Винъс и Серина Уилямс. Какво е напрежението да те наблюдават от трибуните?

- Напрежението е голямо. Не, шегувам се. Те са невероятни хора и имам страхотна връзка с тях. Изключително съм благодарен, когато имат време да дойдат да ме наблюдават. Наистина са страхотни и всеки път споделяме прекрасни спомени, когато разговаряме. Също така се опитвам да взема част от тях тяхното разбиране за играта, както и психологическа устойчивост. Освен това се наслаждаваме на времето си извън спорта. Понякога тренираме заедно, веднъж дори си изпрах дрехите в къщата на Серина. Винаги  е забавно покрай тях, можем да обсъждаме много различни теми 

По време на предсезонната подготовка ти беше сред природата, заобиколен от толкова много сняг. Разкажи ми малко повече за тези тренировки. Как преминаха? 

- Дори по време на почивката между сезоните аз съм напълно отдаден на спорта. Тренирам усилено, но съчетавам задълженията си със забавлението, затова единственото, което ми е останало от предсезонната подготовка са незабравими спомени и спиращи дъха гледки. Ски преходите, планинските походи и плуването единствено ме заредиха с енергия преди началото на 2022-ра. Не почувствах тези тренировки като натоварващи, ами точно обратното, сякаш презаредих батериите и бях готов за нови подвизи на тенис корта. Доволен съм от предсезонната си подготвка, постигнах точно това, към което се стремих. Макар вече 13 години да съм напълно отдаден на професионалния спорт, все още се наслаждавам на тренировките.