Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович напусна незабавно „мехура“ на US Open, след като беше дисквалифициран по време на мача си с Пабло Кареньо-Буста. В същото време медиите го чакаха за пресконференция.

Ноле не се яви за срещата с медиите, а директно се отправи към изолираните помещения, в които тенисистите са настанени по време на Откритото първенство на САЩ заради пандемията от COVID-19. Тези пространства, в които участниците на US Open живеят, жаргонно се наричат мехур.

Сърбинът набързо събра багажа си и се отправи със служебния транспорт на турнира към летище „Джон Фитцджералд Кенеди“, за да се завърне в Европа.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Пропускането на пресконференцията ще коства на Джокера допълнителна глоба. Както вече стана известно, той беше лишен от всички финансови постъпления и точки, спечелени за представянето си на US Open до момента.

За пропуснатата пресконференция той е глобен с 20 000 долара. За достигането до четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ той трябваше да вземе 180 точки за световната ранглиста и 250 000 долара от наградния фонд.

Големият скандал снощи се разигра веднага, след като испанецът проби Джокович и поведе с 6:5 гейма в първия сет.