Попълнете търсена ключова дума или фраза

Феноменален Гришо за втори път на осминафинал на US Open

https://blitz.bg/sport/tenis/fenomenalen-grisho-za-vtori-pt-na-osminafinal-na-us-open_335750.html Blitz.bg/Sport

Българинът срази португалец в третия кръг

Reuters
1 от 1

Поставеният под №22 в основната схема Григор Димитров победи португалеца Жоао Соуса с 6:4, 6:1, 3:6, 6:2 в третия кръг на US Open. Двубоят продължи 2 часа и 41 минути, а българинът поведе с 2:1 в срещите си с този противник, връщайки си за загубата именно тук през 2013 г. С успеха Димитров се класира за втори път на осминафиналите в Ню Йорк след 2014 г., когато отстъпи в тази фаза от французина Гаел Монфис.

Двубоят започна равностойно, като един пробив даде възможността на българина да спечели първия сет. Това разконцентрира противника му и той лесно се предаде във втората част. Гришо вероятно се отпусна от комфортния аванс и позволи на португалеца бързо да дръпне с пет гейма в третия сет, което се оказа решаващо за намаляване на преднината му на 2:1 части.

В третия сет Гришо навакса изоставане от 0:2 и в крайна сметка спечели мача без да даде нов гейм на съперника си.

Първият сет се движеше гейм за гейм, като в 7-ия гейм българинът спаси точка за пробив на съперника. Соуса дори поиска „ястребово око“, за да се увери, че удар на хасковлията е в очертанията на корта, но компютъра отсъди за Гришо, който с нови две точки поведе с 4:3.

Димитров взе трудно и следващото си подаване, за да поведе с 5:4. В следващия гейм обаче Гришо стигна до първа възможност за пробив  и с реализирането й затвори първият сет.

Хасковлията започна уверено и във втората част, като във втория гейм изпусна четири възможности за пробив, но при петата взе сервиса на съперника си, след което с лекота взе своя сервис, за да поведе с 3:0. Двамата размениха по един гейм, а с нов пробив Григор поведе с 5:1. След дълъг гейм Гришо спечели сервиса си и поведе с 2:0 сета.

Соуса се отърси от шока и на свой ред притесни българина, след като успя да поведе с 0:5 с пробиви във втория и четвъртия гейм.  Григор се хвърли да обръща и намали до 3:5, но с нов успешен сервис гейм португалецът взе частта и намали преднината му – 2:1 сета.

Българинът започна трудно и в четвъртата част, допускайки пробив в първия гейм, което позволи на португалеца да дръпне с 0:2. Димитров обаче се мобилизира, постигна важен пробив, след който взе сервиса си и поведе за пръв път в този сет - 3:2. С петия си опит за пробив Димитров направи нов брейк, а взимайки трудно сервиса си дръпна до 5:2. Гришо пропусна два мачбола, но при трети опит не сгреши и затвори сета и срещата.

В спор за четвъртфиналите българинът ще срещне спечелилия срещата между поставения под №2 Анди Мъри (Великобритания) и Паоло Лоренци (Италия).

US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ МЪЖЕТЕ
US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ ЖЕНИТЕ

 

Още по темата

Коментирай

1 Коментар