Финландецът Емил Руусувуори ще играе в основната схема на турнира по тенис от сериите АТP 250 "София Оупън". Надпреварата на твърда настилка в зала "Арена Армеец" ще се състои от 27 септември до 3 октомври. 22-годишният Руусувуори заменя отказалия се Макензи Макдоналд (САЩ).

Финландецът е 84-и в световната ранглиста в момента, но в края на миналия месец достигна до рекордното в кариерата си 66-о място в класацията. Той има два полуфинала в ATP тура през сезона в Атланта и в Уинстън Сейлъм през август.

В края на март той постигна една от най-значимите си победи, след като елиминира Александър Зверев (Германия) с 1:6, 6:3, 6:1 във втория кръг на надпреварата от сериите "Мастърс" в Маями, на който в последствие достигна до осминафиналите. На Откритото първенство на Австралия пък скандинавецът елиминира в първия кръг Гаел Монфис (Франция) с 3:6, 6:4, 7:5, 3:6, 6:3. 

Руусувуори има и мач срещу български тенисист през сезона. Той надделя над втората ракета на страната Димитър Кузманов в първия кръг на квалификациите на турнира в Дубай през март със 7:6(4), 4:6, 6:1. Кузманов също ще играе в основната схема в София с "уайлд кард" от организаторите.