Григор Димитров вече е №13 в световната ранглиста. Класацията бе обновена днес. Българинът направи изключително представяне на Аустрелиън Оупън, където стигна до полуфиналите. Хасковлията отпадна след петсетов трилър от Рафаел Надал. Въпреки това спортният свят отдаде заслуженото на Григор, а тенис треньори, специалисти и състезатели се преклониха пред представянето му.

Димитров има 2765 точки. Той можеше да мине и на 12-то място. Роджър Федерер обаче се придвижи от 17-та на 10-та позиция и остави българина 13-ти.

Това е най-доброто класиране на Григор Димитров от повече от година и половина насам. За последно българинът бе 11-ти на 29 юни 2015 година, а на 13 юли вече бе 16-ти. От тогава до средата на 2016 година българинът се представяше лошо и стигна до 40-та позиция. След това започна подобрение и новата 2017 година го завари на 17-та позиция. В рамките само на януари Григор успя да скочи с 4 места.

Аустрелиън Оупън предизвика няколко промени в топ 10. Стан Вавринка изпревари Милош Раонич за третото място. Рафаел Надал пък се изкачи с три позиции до 6-о място. Това стана за сметка на Гаел Монфис, който се смъкна до №9. Роджър Федерер е новото старо лице в топ 10, откъдето изпадна Томаш Бердих.