Хърватският гигант Иво Карлович е следващият съперник на Григор Димитров на турнира в Мадрид. 211-сантиметровият тенисист си уреди среща с българина във втория кръг от надпреварата, след като се наложи над Роберто Баутиста Агут (Испания) със 7:6(4), 6:7(9), 7:6(7) в мач, продължил над 3 часа. 

Срещата между Иво Карлович и Григор Димитров е предвидена за сряда, като организаторите ще обявят допълнително началния час на сблъсъка. До този момент двамата са се изправяли един срещу друг общо 5 пъти, като първата ни ракета води с 3:2 победи. 

Днешният мач се превърна в здрава битка, в която двамата тенисисти вложиха максимални усилия за крайния успех. Карлович отново заложи на най-голямото си оръжие - мощните сервиси, но на отсрещната страна на корта страхотна игра в защита демонстрира Баутиста Агут.

В първия сет двамата сведоха грешките си доп минимум и не допускаха пробиви. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Карлович спечели на два пъти подаване на противника и поведе в резултата.

Във втората част ситуацията на корта беше идентична. Отново се стигна до решителен гейм, който обаче този път бе на сметката на Баутиста Агут.

В решителния трети сет зрителите отново станаха свидели на тайбрек. В него Карлович демонстрира здрави нерви и го спечели на 7, с което и мача.