Белгиецът Давид Гофен ще остане единственият спаринг партньор на първата ни ракета Григор Димитров до края на карантинния период в Мелбърн.

Първоначално условието бе през първата седмица тенисистите да тренират само с един свой колега, а през втората се допускаха групи от по четирима. Гришо трябваше да може да тренира освен с Гофен и с Карен Хачанов и Кайл Едмънд, но според испанския вестник „Марка” турнирният директор на Autrslian Open Крейг Тили вече е обявил новите условия пред състезателите.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Причината за промяната е притеснението на местните власти за разпространение на коронавируса сред тенисистите, а от там и сред местното население.

От Аделаида световният №3 Доминик Тийм последва Новак Джокович и заяви, че съществува неравнопоставеност сред играчите преди Откритото първенство на Австралия, което стартира на 8 февруари.

„Ако 14 дни не можеш да напуснеш стаята си, няма значение колко тренираш в нея, просто много от подготовката се изпарява. Много е жалко, много неприятно. За останалите играчи в Мелбърн мисля, че е ОК, те могат да тренират, както бе планирано“, каза Тийм.