Григор Димитров и Роджър Рашийд дадоха съвместно интервю пред австралийските медии, в което разкриха множество любопитни подробности за съвместната си работа. Те разкриха какви неща са били забранени на българския тенисист от треньора му. Не бяха подминати сравнения с Роджър Федерер и връзката на Гришо с Мария Шарапова.
 
„Никога не съм се плашил от работа, особено във фитнеса, така че е хубаво да има някой, който да те предизвиква, въпреки че на моменти ми идва малко тежко", отговори Гришо на въпрос как се работи с човек като Роджър Рашийд, известен с вниманието, което обръща на физиката.
 
Стана ясно, че Роджър Рашийд е забранил на българина да носи розовите тенис обувки, с които се състезаваше Федерер. Освен това на Димитров е наредено да престане с опитите да прави атрактивни удари, а вместо това да ги замени с ефективни.
 
"Едно от първите неща, които Роджър ми каза, бе без повече щуротии на корта. Каза ми, че от утре повече няма и да нося розовите тенис обувки", разказа Гришо.
 
"Малко прилича на футболна история, когато треньорът прави забележки за дългата коса, вързана на опашка или нещо подобно. Има го малко този момент, но съм и загрижен за това как Григор си създава имиджа", обяви Рашийд.
 
Роджър Рашийд разкри, че е забранил на българския тенисист да прави любимите си зрелищни изпълнения на корта. "Казах му: "Искаш ли след даден двубой да гледаш триминутно видео с най-добрите моменти, в което твоите изпълнения заемат две минути и половина, но въпреки това си загубил този мач с 3-6 3-6? Аз предпочитам да не е така. Ще дойде време, когато да прави тези удари и те ще му идват отвътре, но първо трябва да опознае играта си. Не го критикувам. Всичко се свежда до това да осъзнаваш какво е нужно, за да си свършиш добре работата", заявява австралийският специалист.
 
Според Рашийд Димитров се нуждае от много работа, що се отнася до физическата му подготовка, тъй като тялото му е две години по-назад от нивото, на което трябва да бъде. "Ако съберете всички млади тенисисти на едно място и ме попитате с кого мога и искам да работя, именно Димитров ще бъде играчът, който ще ме накара да кажа: "Да, с него мога да прекарам толкова много седмици на тура и да го наставлявам както на корта, така и извън него. Той е само на 22 години и все още е бебе", завършва Рашийд.
 
"В началото на кариерата ми сравненията с Федерер бяха забавни и си мислех, че в даден момент с тях ще се спре. Получи се точно обратното и с всеки изминал ден те се увеличаваха все повече и повече. Хората продължаваха да говорят за това и ми стана неприятно. Трябваше да направя нещо и мисля, че в известна степен се доказах, че имам свой стил", коментира Димитров.
 
"Просто се прекали с това. Добре е за медиите, които искат да привличат внимание, и ги разбирам, но той иска да бъде самостоятелна личност. Да, те имат някои общи черти и е добре да се говори за това в самото начало, но трябва да се продължи напред", допълва треньорът на българина.
 
"Мария си е Мария и това няма как да се скрие. Случи се толкова бързо, но всичко между нас се развива страхотно и съм много щастлив. Няма как да избегнем разговорите за тениса, но имаме и много общо интереси извън него. Двамата сме почти винаги заети с тренировки или мачове. Поради тази причина, когато сме си вкъщи, просто искаме да се насладим на моментите, в които сме заедно. За нас това време е много ценно и смятам, че и двамата го оценяваме по най-добрия начин", коментира Димитров.
 
"Дали тренираме заедно? Правили сме го няколко пъти. Тя удря топката много добре, в което никога не съм се съмнявал, но си мислех, че няма да бъде толкова сериозна, когато играе срещу мен. Тя обаче е много състезателна личност, но пък аз й отвръщам с някои от моите си удари и всичко е много различно", добавя Гришо.