ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Григор Димитров победи Давид Гофен с 2-0 (6:4, 7:5) във втори двубой от битката с Белгия на United Cup в Австралия, часове преди Нова година (14:00 часа местно време).

Първият сет започна с размяна на геймове, за да се стигне до пробив за 3:1 в полза на Гришо. Авансът му стана 4:1, но когато всички очакваха да затвори лесно сета, се стигна до равенство (4:4) след пробив на Гофен за 3:4. Гришо обаче се стегна в края на сета и след удар в мрежата на Гофен успя да го пробив за 6:4.

Вторият сет стартира равностойно, след което Григор се измъкна в маратонски трети гейм. До края и двамата не допуснаха съперникът да вземе предимство при подаването им и се стигна до 5:5. При 5:4 в полза на българина, той успя да стигне до пробив и затвори мача с крайното 7:5.

Успехът е девети за Григор в 11 мача с Гофен, като белгиецът записа един от двата си успеха в последния мач помежду им - през 2020 на АТП къп в Австралия.

По-рано тази сутрин Изабелла Шиникова загуби с 1:6, 6:3, 3:6 от Алисън Ван Уйтванк

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Сблъсъкът продължава утре с нови три двубоя. Елизе Мертенс срещу Виктория Томова 4 часа след Нова година наше време и Димитър Кузманов - Зизу Бергс от 5:30. Програмата приключва със среща на двойки от 7:00 часа българско време - Мертенс/Гофен срещу Томова/Димитров.

Припомняме, че България загуби с 1-4 от Гърция в началото на турнира в Австралия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК