Григор Димитров започна сезона на трева с победа на турнира Куинс в Лондон. Българинът надви Джеймс Уорд в мач от втория кръг и се класира на осминафиналите. Тази вечер Димитров и партньорът му на двойки Станислас Вавринка ще играят срещу Даниел Нестор и Ненад Зимонич.

"Край на прахта по термобега и на клея по обувките, дойде ред на тревата. На нея тенисът е съвсем различен", заяви Григор Димитров по повод вече изминалия сезон на клей и разочароващото участие на "Ролан Гарос".

"Ролан Гарос бе тежък момент за мен, но в същото време положителното нещо е, че имах няколко допълнителни дни за подготовка за сезона на трева", добави Гришо.

"Целта ми е един ден да стана член на "Уимбълдън" и най-лесният начин за това е да спечеля седем мача", не скри амбициите си Димитров. "Вярвам, че е възможно, но трябва да гледам на нещата стъпка по стъпка. Всеки път, щом съм на Уимбълдън, съм обзет от положителни емоции и като цяло в Англия се чувствам доста комфортно. Също така спечелих Уимбълдън при юношите, така че нормално e да мечтая да спечеля и истинския турнир. Защо пък не?", завърши Григор Димитров.