Най-добрият ни тенисист Григор Димитров даде интервю пред сайта на първия за годината турнир от Големия шлем - Аустрелиън Оупън. Организаторите го определят като нов и подобрен, а самият хасковлията оптимистично споделя, че върви крачка по крачка и най-доброто за него предстои.

“Всеки си има различен път. Рано или късно осъзнаваш някои неща в тениса, а и в живота. Всичко е свързано с работата, която полагаш. В един момент много компоненти се свързват. Моето решение беше взето отдавна, аз се борех с демоните си и се опитвах да намеря начина да бъда достатъчно постоянен. Сега си мисля, че най-доброто предстои и съм много развълнуван, нямам търпение за следващия сезон", коментира 26-годишният Димитров.

Хасковлията си признава, че понякога, когато е изнервен на корта, се пита дали Рафа Надал би бил толкова раздразнен в същата ситуация и отговорът винаги е: “не”. Също така отчита факта, че е станал по-силен психически с годините и че е по-спокоен на корта, като е доволен от агресивния си начин на игра.

“Малко по малко, капка по капка, ето ме! Важното сега е да съм здраво стъпил на земята и да не си вирвам главата, дори трябва да работя повече. Когато стигнеш толкова високо като третото място в света, всичко става много по тънко. Искам да запазя линията, не искам да се отдавам на самохвалство, по-скоро се радвам и искам да работя още, защото предстоят хубави неща”, допълва българинът.