Григор Димитров е един от най-обичаните тенисисти в Тура и една от причините за това е спортсменството, което винаги демонстрира на корта. Българинът е готов при нужда пръв да се впусне в помощ както на съперника си, така и на подавачите.

ATP състави видео с някои от най-впечатляващите жестове на спортсменство за изминалото десетилетие и първата ни ракета зае две от деветте позиции в компилацията.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

В клипа главни действащи лица са още Стан Вавринка, Джак Сок, Анди Мъри, Стийв Джонсън, Франсис Тиафо, Гаел Монфис и Томаш Бердих.

Макар във видеото да попадат моментите, в които Григор бе насреща за контузения Кайл Едмънд на Australian Open ’18 и за малкото момче подавач в Шанхай, tenniskafe напомня и за още един запомнящ се жест на Димитров, който дойде на турнира в Маями през 2014 г.. Тогава по време на мача си с Кей Нишикори най-добрият ни тенисист усети, че едно от момичетата, които подават топките не се чувства добре и я ескортира извън корта, поставяйки я да легне до трибуните:

Именно поради подобни свои действия миналата година феновете недоволстваха, че бившият №3 не попадна сред номинираните за наградата „Спортсмен на годината“.