Триумфът на Григор Димитров в трилъра с Роджър Федерер рано тази сутрин достига все по-голям отзвук, като той вече не се отнася единствено до знаменития и първи успех на българина над Маестрото. Испанските медии засегнаха друга тема, която им бе позволена именно след победата на Гришо, а именно - те твърдят, че това е доближило техния представител Рафаел Надал до най-добрия за всички времена. Твърдението се крепи на простата основа, че ако Матадора триумфира на US Open, ще има 19 титли от Шлема и по този начин ще е само на 1 от Маестрото.

"Рафа Надал взима преднина в битката за най-добър в историята на тениса", гласи заглавието на "Marca". 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"AS" пък гледа към края на кариерата на Федерер. "Тежко е да го кажем и още веднъж да отпишем Роджър Федерер, но може би вече е дошъл моментът да се откаже. Ако не сега, то през 2020 година с последен танц на Олимпийските игри в Токио", пише изданието.

"Този вторник на US Open Григор Димитров, който никога не беше побеждавал Федерер в седем срещи, най-накрая преодоля своя образец, човека, комуто се възхищава и чийто стил копира", допълват още испанците.

Рафаел Надал излиза в 1/4-финалния си сблъсък от US Open в около 03:30 тази нощ. Матадора ще има задачата да се изправи срещу Диего Шварцман, а след него евентуалният полуфинал е срещу победителя от двойката Матео Беретини - Гаел Монфис.