Григор Димитров благодари на феновете в „Арена Армеец” за невероятната подкрепа при драматичната му победа срещу поляка Йежи Янович 4:6, 6:3, 7:5 на 1/8-финалите на "София Оупън". Най-добрият български тенисист сравни публиката с тази в Базел, когато е играл там с Роджър Федерер.

„Играл съм с Федерер в Базел, но тук децибелите бяха повече. Няма как да обясня чувството като играч, когато влезеш в такава атмосфера. Побиваха ме тръпки, когато публиката крещеше. Това беше един от най-приятните ми мачове. Доволен съм от себе си, че успях да спечеля мача”, коментира Григор Димитров на пресконференцията след срещата.

„Изцяло победата е за България и публиката. Не е лесно срещу такъв играч за първи мач. Знаех какво да очаквам, но не и да сервира толкова добре. Мисля, че от доста време насам не е сервирал така. Щастлив съм от победата, но тя вече е в миналото и не се обръщам назад. Играх с Монфис тук и знаех, че хората ще ме подкрепят”, сподели още Гришо за мача си с Янович и очакванията си още преди това как ще бъде посрещнат.

„По време на мач си задаваш въпроса дали можеш да спестиш сила и как да продължиш. Когато спасих брейкпойнта при 3-2, тази точка ми спаси мача. Никога не е лесно по време на мач. В Австралия първите ми срещи не бяха на точното ниво. Сервисът му не падна под 220 км/ч и имаше голям процент вкарани начални удари. Променях позицията си на корта и търсех правилната, докато намеря пролука и започнах да градя оттам”, каза още българинът.

„Неделя? Утре е петък. Не мога да гледам към неделя. Това е любимият ми ден за игра. Фокусиран съм за тежък мач срещу Троицки и гледам мач за мач. Който и да е срещу теб, ясно е, че ще опита максимума, защото това е стандартът да побеждаваш най-добрите. Всичко е в играта. Когато аз изляза срещу Анди Мъри на Уимбълдън – какво ме очаква мен? Познаваме се с него и много пъти е имало такива моменти. Трябва да си готов и да се фокусираш върху себе си и противника. Трябва да променя цялата тактиката срещу Виктор. Съвсем различен играч е, но в момента не мисля за това. Фокусиран съм в играта си и да съм ефективен с всеки един удар, а не само да вкарвам топката. Ще му честитя рождения ден преди мача, но ще има един победител. Лепа Брена може да изпее нещо след мача”, завърши Григор с очакванията си за утрешния мач.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА ТУРНИРА В СОФИЯ
КОИ СА УЧАСТНИЦИТЕ В ТУРНИРА В СОФИЯ