Григор Димитров съобщи преди дни, че дарява респиратори за болницата в родния си град Хасково, а днес потвърди пред официалния сайт на ATP, че е помогнал на лечебното заведение. Звездата обясни, че никога не забравя откъде е тръгнал и е много благодарен на сънародниците, които го подкрепят по целия свят. 

Димитров е амбициран да продължи да жъне успехи, като изтъкна, че много иска да се отплати на България.

"Идвам от много малък град и никога не съм забравял откъде съм тръгнал. Просто искам да помогна. През целия си живот играя за България. Все още имам български паспорт. Наистина оценявам хората и подкрепата им през годините. Това не е само начин да се отплатя на страната, но нещо, което дълбоко ме трогва и ме кара да се чувствам жив", сподели 28-годишният хасковлия.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Димитров в момента е в Калифорния с треньора си Крис Гро, но поддържа постоянно връзка със семейството си и е информиран за ситуацията в България, причинена от коронавируса. Григор вярва, че сега е по-важно от всякога светът да бъде единен. "Винаги съм бил наясно какво се случва в моята страна. Често забравяме кои са истинските герои в такива ситуации: всички лекари, хората, които работят в бензиностанции и хранителни магазини, персоналът по почистването в болниците. Трябва да оценяваме това и не мисля, че винаги сме го правили по най-добрия начин, дори в добрите времена", продължи бившият №3 в света.

Димитров сподели още, че има "бележки, разхвърляни навсякъде", на които е записвал идеите си за бъдещи благотворителни инициативи. "Да се надяваме, че ще мога да имам правилните възможности, правилните партньори и правилната структура, за да направя нещата, които винаги съм искал да свърша - независимо дали става дума за медицинската сфера, образованието или нещо друго. Просто зная, че в живота има по-големи неща и наистина бих искал не само да имам дейно участие, но и да дам част от себе си за това", завършва първата ни ракета.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!