Григор Димитров даде съвместна пресконференция с Новак Джокович в хотел "Хилтън" преди демонстративния мач помежду им, който е от 20 часа в "Арена 8888 София". 

"Винаги сме помагали с всичко, което можем. Желаем да покажем какво правим. Вече толкова години съм в спорта и искам да дам нещо повече от себе си за децата в неравностойно положение. Още от малък приемам тези неща присърце. С Ноле се събрахме да поговорим за това нещо. Даваме една голяма част от себе си за това - фондацията. Искам да помагам и да давам част от опита си, за да е по-лесно и за малките. Надявам се това да бъде началото на една хубава кауза", започна Димитров.

"През последните два турнира от Големия шлем не съм очаквал да имам такъв проблем с тялото. Просто не знаеш какво ще случи, така е в спорта. Бях максимално подготвен. Отдавна не съм играл толкова мачове едно след друго. Това се получи от акумулация след много мачове, смяната на часовите разлики. Сега е по-специално, когато играя толкова много мачове на такъв етап от кариерата си. Дори след много разочарования, има нещо вълнуващо, защото с моя отбор работим с това да намерим най-добрата програма, за да се чувствам най-добрe", продължи Гришо.

„В последната седмица бях фокусиран да се чувствам добре здравословно, защото срещу Новак това ще ми трябва. Двамата се вълнуваме. Не е лесно, когато играеш такъв вид мач. Искаме да покажем най-доброто от себе си и много добри разигравания за публиката. Малко остана, след малко започваме подготовката и нека изиграем една хубава среща", продължи хасковлията.

"Постоянната работа, много съм упорит. Дори когато имах тежки моменти, никога не спирах и не се притеснявах. Тенисът не е спринт, а маратон. Новак продължава след 20-ата си година да играем, аз съм още в 16-ата си. Когато започнах да тренирам, знаех, че съм на много по-високо ниво. Титлата в Бризбейн ми даде добър старт, след това бе постоянството. Когато имаш добри резултати и ранкингът си идва. Трябва да съм добре, за да давам най-доброто от себе си на всеки турнир", отбеляза Григор. 

"Датата на провеждане не зависи само от мен. Бяхме в разговори много дълго време. Искаме да имаме един прозорец, който ни устройваше и двамата. Съгласихме се за тази дата. Имаше усложнение с датите, не знаехме дали ще бъдем в кондиция да изиграем този мач. Всичко е по план в момента и можем заедно да се насладим на това, което предстои. Имам достатъчно напрежение за мача, не мога да мисля и за след това какво ще се случва. Имаме планове какво ще правим вечерта, но нека първо изиграем мача. Новак Джокович е по традиционните неща, измислили сме нещо", загатна Гришо.

"Следващият турнир, на който ще участвам, е "Лейвър Къп" и след това в Китай - Пекин и Шанхай. Трябва да внимавам с натоварванията. Ако всичко върви добре, ще продължа да играя и целта са Финалите в Торино в края на годината", отбеляза Димитров.

Той беше попитан дали срещата му с Джокович тази вечер е сбогуването му с българската публика. "Мачът няма как да е сбогуване. Далеч съм от сбогуване с тениса. Този мач е нещо повече. Всеки играч си има своя програма и я гони. Такива са обстоятелствата. Има много неща, които остават в миналото. Нека гледаме позитивно на нещата".

"Надявам се такъв тип мачове да правим и в бъдеще. Много се вълнувам и го очаквам с нетърпение. Целта е да бъда сред най-добрите 8 за годината, но само постоянството би ми помогнало. Не искам да отивам в тази посока и не искам да си създавам излишен стрес. Искам да бъда спокоен на корта и резултатът ще дойде. Със или без Финалите в Торино, тази година е една от най-успешните ми откъм постоянство и мачове. Това ми дава голяма цел за другите години - да започна следващата по-добре и да имам повече успехи. Гледам турнир за турнир и нека да видим къде ще съм", обясни Димитров.

„Най-лесно е да се играе тенис от дивана. Вземи ракетата, сложи си маратонките и играй на корта, това казвам на моите приятели, които ме критикуват. Всеки има критици, не обръщам внимание и не ги мисля. Изцяло се фокусирам върху себе си, защото тенисът е индивидуален спорт", завърши Григор Димитров.

 подкрепя българския спорт