Столична община, Фондация Григор Димитров и bTV Media Group организират публична прожекция на благотворителния мач между Григор Димитров и Новак Джокович. Двубоят е тази вечер от 20:00 часа, като всички билети за зала “Арена София” бяха изкупени за броени минути. Postbank Visa Tennis Gala ще се излъчва на живо в ефира на bTV Action.

Заради огромния интерес общината ще сложи голям екран, на който двубоят може да се гледа от феновете на тениса, които не успяха да си вземат билет за залата. Tой ще е на добре познато място на софиянци - в пространството зад музея “Земята и хората”. Събитието е с начален час 18:00 и ще завърши с края на мача между Димитров и олимпийския шампион от Париж 2024. Входът е свободен.

“Тъй като мачът съвпада с Деня на София, решихме, че това е добра възможност да  подарим на софиянци приятно изживяване. Радваме се, че организаторите от Фондация Григор Димитров и медийните ни партньори от bTV Media Group приеха ентусиазирано идеята”, каза Яна Генова, заместник-кмет на София по направление култура, образование, спорт и младежки дейности. 

За зрителите има осигурени ограничен брой шезлонги и пейки, но всеки може да си донесе одеало или килимче и да го постави на удобно за него място. Спонсорите на мача ще имат участие и в публичното излъчване на двубоя. Те обещават различни игри и забавления за зрителите преди началото на събитието, като ще се раздават и топки с автограф на най-добрия български тенисист.

 подкрепя българския спорт