ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров Григор Димитров загуби от световния номер 2 Карлос Алкарас с 2:6, 5:7 за 92 минути игра и отпадна на 1/16-финалите на силния Мастърс турнир в испанската столица Мадрид.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Алкарас проби българина още в първия гейм, а след това взе подаването на Гришо още веднъж и спечели с лекота сета с 6:2. Във втората част Димитров първи стигна до пробив и поведе с 4:2, но испанецът на свой ред взе на два пъти подаването на българина и затвори мача след 7:5, класирайки се за 1/8-финалите.

Следващият съперник на Алкарас е германецът Александър Зверев, който елиминира 128-ия в света Юго Грение от Франция с 6:1, 6:0 само за 57 минути игра.

ПЪРВИ СЕТ
Алкарас получи възможност за пробив още в първия гейм на срещата и съумя да използва шанса си, за да вземе подаването на Гришо. След това испанецът затвърди пробива си с гейм на нула и имаше нови два шанса да вземе второ подаване на българина. Димитров обаче спаси двата брейбола и спечели първи гейм в мача. Двамата спечелиха с лекота следващите си подавания и резултатът стана 4:2 за испанеца, който в седмия оспорван гейм отново проби българина и поведе с 5:2. И отново след това Алкарас затвърди пробива с гейм на нула, за да затвори първия сет при резултат 6:2.

ВТОРИ СЕТ
За разлика от първия сет Григор Димитров спечели лесно подаването си в първия гейм, но същото стори и Карлос Алкарас за 1:1. Гришо взе третия гейм на нула и поведе с 2:1 в сета. След изключително оспорван четвърти гейм испанецът успя да изравни за 2:2. След нов гейм на нула Димитров стигна и до две възможности за пробив, възползвайки се от втората, за да поведе с 4:2. Алкарас обаче веднага върна пробива с гейм на нула и го затвърди в нов оспорван гейм, за да изравни резултата при 4:4. Силната игра на българина доведе до нов гейм в негова полза за 5:4. Испанецът обаче изравни за 5:5 с нов гейм на нула и веднага след това проби подаването на Гришо с убедителен гейм за 6:5. На свой сервис испанецът пропиля един мачбол, но при втория не сгреши и ликува със 7:5, класирайки се за 1/8-финалите на турнира.

КАРЛОС АЛКАРАС - ГРИГОР ДИМИТРОВ 6:2, 7:5

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК