Григор Димитров загуби с 6:7 (3:7), 3:6 от уругваеца Пабло Куевас за час и половина в двубой от 1/4-финалите на турнира в Женева. Пред погледа на любимата си Лолита българинът записа второ поражение в петия си мач с Куевас, от когото не беше губил от 2015 година.

Първият сет премина много оспорвано, а Гришо и Куевас не успяха да се пробият нито веднъж. Куевас бе близо до това в петия гейм, но Гришо се измъкна и сетът стигна до равенство 6:6. Опитният 35-годишен уругваец обаче поведе с 4:1 в тайбрека след два пробива, но Димитров успя да му ги върне. За съжаление Куевас отново се радваше след сервис на Гришо за 5:3, след това повтори пробива за 6:3, а накрая го довърши за 7:3 при свое подаване.

Вторият сет се разви комшарно за Григор, който често грешеше и допусна пробив във втория гейм. Резултатът набързо стана 4:1, а Куевас имаше брейкпойнт в шестия гейм, но не се възползва и Григор намали изоставането си (2:4). Българинът дори имаше шанс за пробив в следващия гейм, но не се възползва и Куевас поведе с 5:2. Гришо беше на косъм от загубата при мачпойнт за съперника, но се спаси от нов пробив и доведе резултата до 5:3. Уругваецът обаче не позволи изненади, поведе убедително и взе сета с 6:3.

 Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)