Най-добрият ни тенисист Григор Димитров е най-възрастният представител в Топ 10 на световната ранглиста след Новак Джокович и е пример за спортно дълголетие и постоянство. Именно по тази тема говори родният спортист след успеха си над Ринки Хиджиката на US Open.

"Омръзна ми да ме наричат ветеран. Отнасяйте се с мен, като с млад тенисист на 33. Знам, че съм по-близо до края на кариерата си, отколкото до началото, но няколко други играчи от моето поколение като Диего Шварцман и Доминик Тийм ми казаха: "Продължавай напред, човече!".

Никой не може да те спаси от това, ако не си настоятелен. Всичко това идва от теб самия и мисля, че успях да го постигна. Разбира се, целият ми екип и всички, които са близо до мен, ми помагат в този аспект, но в крайна сметка аз съм този, който взима тези решения. Стандартите ми са високи, след като отдавна поставих летвата високо, така че искам да продължа докато съм способен да го правя. Някои играчи например печелят 20 турнира от Големия шлем, а аз все още искам да спечеля един.

Все пак това е върховата цел за всеки тенисист. Бил съм много близо в доста случаи и все не успявах да се възползвам от този шанс. Може да се каже, че има доста място за мен да се подобря в тези най-важни моменти и защо дори да не стигна още по-далеч, отколкото в миналото", каза Димитров, цитиран от Tennis.com.

В третия кръг на US Open Гришо ще се изправи срещу представителя на Нидерландия Талон Грикспур в петък (30 август).