Григор Димитров и треньорът му Крис Гро проведоха тази сутрин двучасовo занимание на тенис кортовете на "Кенана" в Хасково. Първата ни ракета се прибра снощи в родния си град след участието в организирания от Новак Джокович демонстративен турнир в Белград. 

Григор и Гро пътуваха с кемпер, а германският треньор публикува кадри в социалната мрежа от пътешествието им. 

Димитров се видя с родителите си и пред събралите се хора на кортовете в родния си град прегърна майка си. 

Събота и неделя Димитров има мачове в Задар (Хърватия), където ще се проведе вторият от веригата благотворителни турнири "Адриа тур" на световния №1 Новак Джокович.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"Чудесно е. Все едно не съм напускал. Хубаво е да съм вкъщи отново. Винаги е било по-специално. Не си спомням за последно кога бях стъпил на този корт. Толкова много спомени имам... Като малък не знам колко мачове съм изиграл тук. Имало е и хубави победи, и много лоши загуби. Това е тенисът. Винаги изпитвам специална носталгия, когато се прибера. Колкото и да бях изморен днес, просто исках да изляза и да тренирам", каза Димитров пред медиите в Хасково. 

"В края на седмицата ще играя в Хърватия, ще направим още няколко подготвителни мачове. Мисля, че е много добре за всеки от нас да излезе на корта и да трупа участия. Беше много странно, когато се видяхме с другите играчи за първи път от много време насам. Колкото не си липсваме по време на сезона, толкова си липсвахме този момент. Прекарахме доста хубави моменти извън корта, проверихме всеки на какво ниво е, през какво е минал в последните седмици, как се е подготвил, какво е правил, колко е тренирал. Нещата малко по малко започват да влизат в рамките на нормалното и чакаме да разберем следващите турнири кога ще бъдат", коментира още Григор. 

В световните медии се появиха редица критики за турнира на Джокович, тъй като на трибуните не се спазваше социална дистанция. Такава липсваше и в дискотеката, където Григор се присъедини съм колегите си след края на надпреварата.

"Говорих с Новак и той каза, че правителството им е разрешило да правят каквото искат. В самото начало, каквото и да ни казваха, спазвахме всички мерки. После, когато пристигнахме на кортовете, имаше публика през цялото време. За нас това е много важно нещо. Ние сме като всички останали, просто играем добре тенис. Феновете ни помагат толкова много, дори когато не се състезаваме за точки. Самата атмосфера беше много добра. Всеки един от нас се наслади максимално. Последните 4 месеца бяха доста неприятни за нас. Направихме нещата по най-добрия начин и гледахме да спазваме мерките", каза Димитров, който след тренировката отдели внимание и многото малчугани, които пожелаха да се снимат за спомен със звездата и свой любимец.

Видео: Haskovo.live

СНИМКИ: ПАВЕЛ ДАНЕВ