Григор Димитров загуби с 3:4 (2:7), 3:4 (6:8) от номер 3 в света Доминик Тийм в третата си среща от груповата фаза на демонстративния тенис турнир в Белград (Сърбия) Adria Tour, играл се до успех в четири гейма за сет. 

Така Гришо приключва участието си в Белград с една победа (2:1 над Душан Лайович) и две загуби (0:2 от 145-ия в ранглистата Никола Милойевич и днес от Тийм).

Първият сет премина гейм за гейм, като съперникът на българина пропиля единствената възможност за пробив при 1:0 в своя полза в началото на сета. В тайбрека двамата си размениха по пробив за 2:2, но след това австриецът взе пет поредни точки.

Winbet -най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Вторият сет започна кошмарно за Димитров и той допусна пробив в самото му начало, след което пропусна цели четири възможности да си го върне при сервис на Тийм. Григор все пак се активизира, взе подаването си, проби съперника и поведе с 3:2, оставайки на гейм от успех в сета. Това не стана при сервиса на Тийм, който вкара и втория сет в тайбрек, където двамата си размениха по четири пробива за 6:6, като Григор имаше сетпойнт, но за пореден път показа непостоянство. Съперникът му се възползва и взе нещата в свои ръце, проби за 7:6 и приключи мача с 8:6 в тайбрека на втория сет.

За финала от 21:00 часа Тийм ще спори с Филип Краинович, оглавил другата група в конкуренцията на Новак Джокович и Александър Зверев.