Капитанът на националния отбор по тенис Валентин Димов обяви състава за гостуването на Нова Зеландия в плейофите за влизане в Световна група I на турнира за Купа "Дейвис". Мачовете ще се играят на твърд корт на 4 и 5 февруари.

При успех България ще постигне историческо класиране за Световна група I за Купа "Дейвис".

Ще се навие ли Гришо да помогне на България?

В тима са включени Димитър Кузманов (№182 в световната ранглиста), Александър Лазаров (№304), Александър Донски (№607) и Пьотр Нестеров (№773). Именно четиримата класираха отбора ни за този мач.

Към състава отново няма да се присъедини Григор Димитров, а третата ракета на страната Адриан Андреев също е извън избраниците на Валентин Димов.

През миналата година България постигна победи над Парагвай и Южна Африка в София.

Асистенти на Валентин Димов ще бъдат кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.

В момента Александър Лазаров, Александър Донски и Пьотр Нестеров тренират в България, а Димитър Кузманов ще се присъедини към отбора в Нова Зеландия.

Националите ще проведат лагер в Крайстчърч (Нова Зеландия). Именно там ще се проведе и срещата за Купа "Дейвис".

„Настроението е добро. Момчета изиграха мачове от началото на годината. Алекс Лазаров беше на United Сup, а успя да играе и на турнир в Нова Зеландия. Така той е запознат с атмосферните условия и часовата разлика. Димитър Кузманов е също в този район, а това е още един плюс. Надявам се всички да сме живи и здрави и да покажем добър тенис в мачовете", коментира Валентин Димов пред сайта на родната тенис федерация.