ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Капитанът на националния отбор за Купа "Дейвис" Валентин Димов сподели първите си впечатления от изтегления жребий за плейофите за влизане в Световна група I през 2023 г. Тегленето в централата на международната федерация (ITF) в Лондон снощи отреди България да гостува на Нова Зеландия. Срещите трябва да се проведат в периода 3-5 февруари 2023 г.

Димов обяви, че се надява Григор Димитров също да се включи в мачовете с Нова Зеландия. 

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

"Те са малко непознат съперник за нас. Най-важното е да запазим това, което показахме в двата мача тази година - да бъдем единни, да бъдем отбор, всички да се подкрепят и да го има този отборен дух. Смятам, че това ще бъде ключът за победата в Нова Зеландия", коментира Димoв пред сайта на БФТенис.

Това ще е първа среща за нашите тенисисти срещу новозеландците в историята на турнира. По традиция домакинът получава и правото да избере настилката, на която ще се играе двубоят.

"Мисля, че като цяло е един нелош жребий, с изключение на факта, че трябва да сме гости", допълни капитанът ни за Купа "Дейвис" Валентин Димов.

"По това време на годината там атмосферните условия се различават доста от тези в България. Но момчетата ще трябва да се справят. Ще се наложи да направим една по-дълга подготовка. Или на място в Нова Зеландия, или в страна с подобни условия, за да може да се аклиматизираме по най-добрия начин. Освен това трябва да видим каква настилка ще изберат домакините, което засега е неизвестно. Най-вероятно ще бъде на твърд корт", каза още Димов.

Той изрази надежда, че ще може да разчита на всички най-добри български тенисисти, които ще открият следващия сезон на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open в Мелбърн (16-29 януари). Гарантирано място в основната схема в Австралия има Григор Димитров, а в квалификациите освен Димитър Кузманов шанс да участват имат още Адриан Андреев и Александър Лазаров.

"Надявам се някои да се прехвърлят директно от Австралия в Нова Зеландия. Предстоят разговори с всички момчета и се надявам да успеем да вземем всички най-добри към момента в отбора за плейофите", добави капитанът.

Припомняме, че Григор Димитров е очакван в близките дни да се завърне в България за участието си в турнира Sofia Open, който е следващата седмица.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК