Най-добрият български тенисист Григор Димитров коментира футболния мач, в който отбеляза гол след асистенция на световния №1 Новак Джокович, както и турнира Adria Tour, на който ще участва по покана на сърбина.

„Чувството е все едно сме се събрали да играем приятели от блока. Мисля, че това е едно от най-добрите усещания“, описа Григор Димитров описа участието си в мини тура, организиран от Новак Джокович, намеквайки и за футболния мач, който изиграха с останалите състезатели.

„Всички знаем в коя част на света се намираме. Ясно е, че се гордея откъде идвам и къде се намирам в момента. Същото важи за Новак. Той е може би най-големият посланик на страната си, направил е толкова много за спорта и за тениса. Не му отне много време да ме убеди“, каза първата ни ракета на специалната пресконференция преди тегленето на жребия.

Бившият №3 поясни, че на Ноле му е отнело само няколко съобщение, за да накара Григор да участва. А сърбинът се пошегува и допълни: „Имаше цветя и подаръци“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Хубаво е да съм отново тук. Близо е до дома ми. Това е страхотна инициатива и е невероятно, че Новак сам направи такова нещо. Това е нещо единствено по рода си. Мисля, че е много специално за нас. Очевидно е, че всички обичаме да играем един срещу друг. Сега обстоятелствата са много трудни, но смятам, че всеки един от нас няма търпение да се завърне на корта. Мисля, че вълнението нараства – мога да говоря от свое име за това“, сподели още Григор Димитров. 

Българинът коментира и мерките за провеждането на US Open, което предизвика много полемики, тъй като на играчите ще им е позволено да бъдат само с един човек от щабовете си, а не с пълните си екипи.

„Знам, че искат много и правят всичко възможно да го проведат. Мисля обаче, че просто трябва да бъде безопасно. Това е всичко. Да, тенисът е това, което обичаме, но здравето е над всичко останало“, сподели българинът.

Освен Григор Димитров и Новак Джокович, участие са потвърдили Александър Зверев, Марин Чилич, Борна Чорич, Виктор Троицки, Доминик Тийм, Душан Лайович, Филип Краинович и Дамир Джумхур.

Гришо ще играе в Белград и Задар като част от мини тура на Новак Джокович. Първата ракета на България ще се състезава на 13/14 юни в Белград (Сърбия) и 20/21 юни в Задар (Хърватия). Останалите дати, които Джокович е обявил към момента, са 27/28 юни в Черна Гора и 3/4 юли в Баня Лука (Босна и Херцеговина).