Григор Димитров започва участието си на силния "Мастърс" турнир в Мадрид днес. Първата ракета на България ще играе на двойки, където негов партньор ще бъде Алекс де Минор (Австралия).

Мачовете от Мадрид се излъчват пряко в ефира на MAX Sport 1 HD.

Двамата трябваше да премерят сили на сингъл в Барселона преди седмица, когато се паднаха един срещу друг на осминафинал, но тогава Гришо се отказа от срещата с австралиеца си поради болест.

Българинът продължава тенденцията да играе и на двойки през сезона, като това ще бъде четвъртото му участие в подобен формат през сезона. Досега балансът на Димитров е две победи и две загуби.

Гришо в опасна близост с испанка, приличаща на Шарапова ВИДЕО/СНИМКИ

Де Минор, №19 в света, пък за първи път през годината се пуска на двойки.

Техни съперници ще бъдат Натаниел Лемънс и Джаксън Уитроу, които са специалисти в тандем и се намират съответно под №32 и №35 в световната ранглиста при двойките. 

Срещата на Димитров и Де Минор срещу Лемънс и Уитроу е втора в програмата на корт №6 и няма да започне преди 13:20 часа.

Междувременно най-голямата ни звезда в тениса изигра тренировъчен мач срещу испанската сензация Карлос Алкарас в сряда. Има шанс двамата да се срещнат и в официален двубой в Мадрид, стига да спечелят първите си мачове на сингъл от турнира. 19-годишният Алкарас, който е №1 в основната схема, ще играе с Емил Руусувуори, докато съперник на Григор в първия кръг е Грегоар Барер (Франция). Мачът на Гришо срещу французина е утре.