Най-добрият ни тенисист Григор Димитров изигра страхотен мач срещу 28-ия в световната ранглиста Хуан Игнасио Чела и го победи с 6:2, 5:7, 6:1. Така Гришо се класира на 1/4-финалите на турнира в Стокхолм.

За таланта от Хасково това е трета победа в кариерата му до момента над тенисист от Топ 30 на света. Предишните бяха срещу Бердих (№23), Багдатис (№25).

Димитров се класира за четвърти път в кариерата си на 1/4-финал на АТР турнир. За място в следващата фаза той ще спори с друг талантлив тенисист - канадецът Милош Раонич, който е на 20 години. Ако преодолее и него, Гришо ще се превърне в първият българин, достигнал 1/2-финал на АТР турнир.

Мачът започна равностойно, като двамата си размениха по две подавания, но при 2:2 Димитров взе четири поредни гейма и не остави никакви шансове на Чела. Първият сет приключи за 31 минути. Втората част започна много обещаващо за Димитров, който направи пробив още в първия гейм, но малко след това опитният аржентинец го върна. Двамата си размениха по още един пробив, но при 5:5 Гришо не успя да вземе сервиса си и Чела се възползва от грешката му, след което взе подаването си и изравни резултата - 1:1.

В третата част българинът излезе преобразен на корта и напомни за представянето си в началото на двубоя. При 1:1 последва перфектна игра на Димитров, спечелила му пет поредни гейма и донесла му нова победа на турнира в Стокхилм.