Григор Димитров стартира с трудна победа участието си на турнира по тенис в "Арена Армеец" - София Оупън 2017. Първата ни ракета се справи с Йежи Янович - 4:6, 6:3, 7:5, а днес му предстои 1/4-финал срещу Виктор Троицки. Очакваният с огромен интерес двубой ще стартира след 18 часа.

30-годишният Троицки, който е номер 37 в световната ранглиста, вчера записа победа с 2:6, 6:4, 7:6(3) над Робин Хаасе. Сърбинът и Григор се познават отлично, до момента в преките двубои са си разменили по две победи. Последните два мача обаче бяха спечелени от Троицки - финалът в Сидни и на "Ролан Гарос" - през 2016 година.

Днес пред Григор се открива идеалната възможност да отмъсти на противника си и да сложи край на лошата серия за радост на хилядите, които и тази вечер ще заемат места в "Арена Армеец".

Припомняме, че точно срещу Троицки дойде и един от най-паметните моменти в кариерата на Гришо до момента. Българинът блесна по незабравим начин през 2012 година - в Базел. Тогава Григор смаза Троицки с 6:3, 6:2, а вижте какво сътвори:


 

Пълната програма на „София Оупън” за петък
Централен корт (срещите започват в 12:00 часа):
1.Жил Мюлер – Роберто Баутиста Агут
2.Стив Дарси – Давид Гофен
3.Ергин/Кузнецов – Кузманов/Лазов или Павич/Пея (не преди 15:00 часа)
4.Григор Димитров – Виктор Троицки (не преди 18:00 часа)
5.Николоз Басилашвили – Мартин Клижан

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА ТУРНИРА В СОФИЯ
КОИ СА УЧАСТНИЦИТЕ В ТУРНИРА В СОФИЯ