Григор Димитров продължава да е сензацията в тениса, след като преодоля първия кръг на Откритото първенство на Австралия, в който победи Андрей Голубев с 6:1, 6:4, 6:1. Българският талант коментира стила си на игра и приликите с Роджър Федерер пред “Газета дело Спорт”.

"Знам, че не трябва да имитирам Федерер, въртейки ракетата при ретур. Не е добре да движа главата си назад при бекхенд, но израснах изучавайки Роджър по телевизията и тези неща ми идват съвсем естествено. Време е да развия собствен стил. Трябва да го направя и за България, където всичко много се гордеят с мен", споделя Гришо.

"Осъзнавам, че имам потенциал, но трябва да го реализирам. И трябва да го направя по моя си начин. Целта ми е постоянно да напредвам във всички аспекти. Признавам, че двамата с треньорът ми Питър Макнамара сме трудни характери. В Хелзинки направих грешка и си платих за това. Това остава в миналото и повече не искам да говоря по темата", говори българинът за характера си и бутането на съдията в края на миналата година.

Австралийският треньор на Димитров се гордее с него, но и отправя критики. "Талант в комбинация с липса на дисциплина е най-големият му враг. Сега трябва да работим върху играта на червени кортове. Григор трябва да подобрява физиката и психиката си и вярвам, че може да бъде в топ 10. За тази година целта ни е топ 40”, коментира Макнамара.