Френската тенисистка Ализе Корне сътвори грандиозен скандал с интервюто си за "Екип", в което разкри за тайна договорка между играчи против протоколите за борба с коронавирус.

Припомняме, че заради липса на ваксина бившият номер 1 в света при мъжете пропусна не един и два турнира, но оказва се негови колеги масово са играли болни.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Корне заяви, че по време на "Ролан Гарос" играчите са имали тайна договорка да не признават за наличие на симптоми, а ако нещата се влошат да напускат турнира заради контузия или по-леко заболяване от типа на стомашното неразположение.

"Някои бяха с температура, болно гърло, но продължаваха да играят. Разбрахме се да не говорим, защото щеше да стане голям скандал и турнирът, както и ние, щяхме да пострадаме.

Ако се чувстваш зле, казваш, че те боли стомахът и си тръгваш. И преди се е случвало заради лоша храна някой да се откаже заради такъв проблем. Виждах момичета, които носеха маски през цялото време и знаех, че нещо не е наред с тях", заяви Корне. 

Французойката обаче реши да разкрие тайната договорка заради нарастващия брой заразени от COVID-19 в Европа и проблемите, които биха имали колегите й, ако продължават да крият, че са болни.