Датският тенисист и един от фаворитите за спечелване на Откритото първенство на Австралия Холгер Руне изненадващо отпадна във втория кръг на турнира, след като Артур Казо от Франция го елиминира - 7:6(4), 6:4, 4:6, 6:3 за малко под три часа и половина игра. 

Отпадането на Руне е най-голямата сензация на първия турнир от Големия шлем до момента, защото той бе осми поставен и трябваше да представлява огромна заплаха за всички противници.

Световният №122 Казо игра на висота и още в първия сет не позволи на противника нито една точка за пробив. Те стигнаха до тайбрек, в който французинът надделя със 7:4 точки. Той взе почивка в началото на втория сет и това бе достатъчно, за да спечели с 6:4 и да вземе огромна преднина от 2:0 сета. Руне направи единствения пробив в третата част, която спечели с 6:4.

Казо обаче направи пробив в самото начало на четвъртия сет, а победата си увенча с нов пробив, с който стигна до триумфа, елиминирайки един от фаворитите.

Следващият съперник на французина в Мелбърн ще бъде Талон Грийкспор.

Руне пък си тръгва разочарован. Преди ранното отпадане от Australian Open световният №8 пропусна възможността да спечели първа титла за сезона, след като загуби от Григор Димитров на финала в Бризбeйн. 
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК