Жребият за основната схема на турнира по тенис "София Оупън", който ще се проведе следващата седмица в зала "Арена Армеец", бе изтеглен днес.

Втората ни ракета Димитър Кузманов ще играе с литовеца Рикардас Беранкис в първия кръг. Другият ни представител в основната схема - Александър Лазов, ще има за съперник на старта поставения под №7 левичар от Словакия Мартин Клижан. И двамата българи получиха "уайлд кард" от организаторите за участието си в основната схема на състезанието. Припомняме, че в квалификациите с "уайлд кард" ще играе още един българин - Александър Лазаров.

Кузманов взе участие в тегленето на жребия и разбра съперника си на място. На церемонията присъстваха и други двама участници в турнира - чехът Лукаш Росол, който нашумя след победата си срещу Рафаел Надал на "Уимбълдън" през 2012 година, както и първата ракета на Турция Марсел Илхан, който получи "уайлд кард".

На събитието присъства и министърът на Младежта и спорта Красен Кралев.

Поставен под №1 в схемата е испанецът Роберто Баутиста Агут, който в началото на сезона грабна титлата в Оуклънд. №2 в схемата е сърбинът Виктор Троицки, победил в началото на месеца на финала в Сидни първата ракета на България Григор Димитров. №3 е испанецът Гийермо Гарсия Лопес, а поставен под номер 4 е италианецът Андреас Сепи. Първите четирима поставени по право почиват в първия кръг.