Цветана Пиронкова вярва в способностите си и има качествата дори да спечели титлата от Откритото първенство на Австралия. Смелата прогноза направи Сесил Каратанчева, която повече от две години не беше давала интервюта. Достигналата до №35 в световната ранглиста софиянка говори във втория епизод на подкаста на БНР "Начален удар" с водещ Любомир Тодоров.

31-годишната Каратанчева направи уговорката, че не обича да дава прогнози, но смята че и Григор Димитров също може да стигне много далеч в Мелбърн.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Имах нужда да си взема почивка от тениса, възстановявам се от контузия. Не знам кога и дали ще започна отново да тренирам. Пандемичната обстановка също е една от причините да не бързам да започна подготовка. Имам още малко време да реша какво да правя", така обясни неучастието си в турнири от лятото на 2019 година Каратанчева.

"Не мисля за бенефис още. Не съм казала "край", подчерта Сесил. 

Тя сподели, че е записала магистратура „Спортен мениджмънт“ и се надява някой ден да помага на трите си сестри.

Сесил не смята, че четвъртфиналът на „Ролан Гарос“ при жените е най-големият й успех, защото през 2005-а е била много малка и не е осъзнавала какво е направила. И затова за нея по-голямо постижение е достигането през 2015 година до втори кръг в Париж и преди това полуфинала в Акапулко.

В „Начален удар“ Каратанчева говори също така за двугодишното си наказание, което определя като затвор, защо е приела да играе за Казахстан за няколко години и каква е според нея връзката между спорта и политиката.

"Аз съм от хората, които вярват, че всеки си има път, по който трябва да премине. Просто така ми се случиха нещата. А какви са причините, вече няма значение. Факт е, че имах тежко наказание и трябваше да си го излежа. Излежах си го... И след това започнах от дъното. Започнах отначало, не всичко беше розово", каза още Каратанчева.