Цветана Пиронкова се е разминала с големия ад преди Аустрелиън Оупън и вече тренира. Това обяви самата тя в интервю пред Дарик и успокои феновете си след снощните информации в чуждестранни медии, че в самолета й е имало заразен с COVID-19, което би я поставило под карантина за две седмици, без да има право дори да тренира.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Вече преминахме два теста и очакваме нови такива през всеки 2 дни. Мерките се спазват изключително стриктно и безкомпромисно. Има и състезатели в много по-сложна ситуация – с пълна забрана за излизане от стаите, въпреки отрицателните си тестове.

За щастие в нашия самолет не е имало пътници, които да са дали положителен тест за коронавирус. За това, макар и с ден закъснение проведох първа тренировка днес.

Организаторите се опитват да им осигурят максимално много удобства, но за момента не се очертава здравните власти да им позволят да излязат от стаите си по-рано.

Надявам се нещата да се нормализират до няколко дни и всички да получат възможност за адекватна подготовка преди турнира", коментира Пиронкова.