Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Световният №1 Яник Синер (Италия) отпадна на 1/4-финал на "Уимбълдън" след загуба с 2-3 (7:6 (9:7), 4:6, 6:7 (4:7), 6:2, 3:6) от руснака Даниил Медведев, продължил напред в турнира след контузията на Григор Димитров.

На полуфинал Медведев ще играе с победителя от срещата Карлос Алкарас (Испания) - Томи Пол (САЩ).

Първият сет премина равностойно и без нито една възможност за пробив, след което се стигна до тайбрек. Там двамата на няколко пъти губеха подаванията си, за да се стигне до крайното 9:7 в полза на настоящия №1 в света - Яник Синер.

Първият пробив в срещата дойде в третия гейм на втория сет и беше в полза на Медведев. Руснакът можеше да го направи още веднъж при 4:2 в своя полза, но не успя. В крайна сметка изравни сетовете след 6:4.

Сценарият в третия сет се повтори и Медведев отново проби в третия гейм. Този път обаче Синер се спаси при 5:4 за съперника и с първия си пробив в срещата доведе резултата до 5:5. Двамата направиха маратонски 12-и гейм, в който Синер не успя да пробие за успех в сета и се стигна до тайбрек. Там Медведев взе своето и затвори сета със 7:4.

Четвъртият сет не се оказа последен в срещата, тъй като Синер тотално надигра съперника си с два пробива с пет поредни гейма за крайното 6:2 и 2-2 в сетовете.

Последният сет започна равностойно, но Медведев успя да пробие съперника си за 3:1. След това играта тръгна гейм за гейм за крайното 6:3.


РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ДАМИТЕ