ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу Даниил Медведев на осминафиналите на турнира в Индиън Уелс. В мач от третия кръг на надпреварата руснакът записа успех с 6:4, 5:7, 6:3 над американеца Себастиан Корда. Срещата беше белязана от много грешки на двамата тенисисти, довели до общо 16 пробива.

Руснакът първи направи брейк в мача, а след това осъществи още един, за да поведе с 4:1 в първия сет. Последва размяна на пробиви. В крайния баланс на частта Даниил Медведев се оказа с един повече и това му беше достатъчно за спечелване на частта.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Във втория сет двамата тенисисти направиха по два пробива, но след това всеки от тях печелеше подаването си. Тази тенденция се промени в последния гейм, когато Себастиан Корда се възползва от първия си брейкбол и изравни резултата в мача.

Решителната част по нищо не се различаваше от предишните две. Множество грешки доведоха до общо шест пробива. Те обаче бяха 4:2 в полза на Медведев, който стигна до успеха с брейк в подаването на американеца при първия си мачбол.

Сега на руснака предстои мач срещу Григор Димитров. Медведев има предимство в баланса на срещите си с българина – 6:3. Гришо спечели последния двубой между двамата. Това се случи на турнира от сериите Мастърс в Париж в края на 2023 г. По-рано през миналата година Даниил Медведев победи два пъти най-добрия български тенисист – в Ротердам и Виена.

Предстоящият мач между Григор и Медведев е предвиден в програмата на срещите за сряда вечерта или четвъртък рано сутринта. Победителят ще се изправи срещу Тейлър Фриц или Холгер Руне на четвъртфиналите в Индиън Уелс.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!