Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Световната номер 2 Мария Шарапова записа втора победа на турнира по тенис в Рим с награден фонд 2,369 милиона долара.

Гаджето на Григор Димитров разби набързо американката Слоун Стивънс с 6:2, 6:1 в среща от третия кръг на Мастърса. 26-годишната рускиня имаше тотално надмощие над доста по-неопитната си съперничка и приключи рано-рано интригата. Срещата продължи 80 минути. Сега Шарапова ще се опита да защити титлата си от турнира през миналата година, когато на финала пречупи китайката На Ли с 4:6, 6:4, 7:6 (5).
Следващата противничка на шампионката от последните две години е Сара Ерани. Тя пък достигна до четвъртфиналите, след като Мария Кириленко се отказа при резултат 6:3, 2:0 в полза на италианката.


Маша зарадва с успеха и Григор Димитров, който днес празнува рожден ден - 22 години. Интересен момент настъпи след края на мача на Шарапова, когато рускинята вместо автограф на камерата, написа: "Пожелай си нещо". Това бе поредната закачка на Маша, след като преди няколко дни се пошегува с: "Как ни хванахте???".

Най-добрият български тенисист във вторник отпадна от Мастърса в Рим, след като отстъпи с 4:6, 4:6 на Ришар Гаске. Гришо изгледа мача със Стивънс от трибуните. Двамата вероятно тази вечер ще отбележат празника на хасковлията и успеха на Шарапова в луксозно заведение в италианската столица.