Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи американеца Александър Ковачевич с 6:4, 6:3, 6:4 в мач от първия кръг на „Ролан Гарос“. Срещата продължи 1:57 часа и хасковлията не срещна никакви особени затруднения по пътя към успеха. 

Това беше първи мач на Гришо срещу 25-годишния тенисист от САЩ, който е 87-и м световната ранглиста в момента. В следващия кръг българинът ще се изправи срещу победителя от двубоя между Фабиан Марожан (Унгария) и Михаил Кукушкин (Казахстан), които играят по-късно днес.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна равностойно. И двамата тенисисти печелеха своите подавания, без да дават шанс за пробив на съперника. Това се промени в седмия гейм, когато Ковачевич осъществи брейк в подаването на Димитров и поведе с 4:3. Гришо веднага върна пробива и изравни резултата. След това българският тенисист взе подаването и направи още един брейк, за да спечели първата част с 6:4.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет започна отлично за Григор Димитров. Световният №10 взе подаването си в откриващия гейм, а след това направи пробив, който затвърди и поведе с 3:0. Едва след това Ковачевич взе гейм в частта. Последва размяна на спечелени собствени сервис-геймове, а това беше достатъчно на Димитров да ликува в края на сета - 6:3.

ТРЕТИ СЕТ
Частта започна равностойно и всеки от двамата печелеше своето подаване. Това се промени в петия гейм, когато Гришо осъществи брейка в подаването на Александър Ковачевич, който беше затвърден и българинът поведе с 4:2. След това американецът взе собственото си подаване и върна пробива, за да изравни резултата за 4:4. В последващия гейм Димитров пропиля един брейкбол, но се възползва от втория, за да поведе отново в резултата и получи шанс да сервира за спечелването на мача. Григор взе подаването си на нула и приключи сета (6:4) и двубоя при първия си мачбол.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК