Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, и носителят на рекордните 24 титли от Големия шлем в тениса – Новак Джокович, зарадваха максимално хората в препълнената „Арена София“ с фантастичен демонстративен мач. Успехът отиде на сметката на българския тенисист след разменени сетове в хода на двубоя, но след шампионски тайбрек победата беше за Димитров.

Иначе, шоуто в столицата на България беше гарантирано, като легендата на сръбския и световен тенис се потопи максимално и забавляваше страстно българските фенове. Джокович „се закачаше“ с публиката, съдиите, Григор и дори випове, а през втория сет стартира да прави стриптийз, когато двамата трябваше да сменят своите вече изпотени тениски.

Това удиви дамските сърца в „Арена София“, но Новак подходи хитро и подкани Григор да стори същото, след което публиката се възхити на физиката на българския атлет.

Напълно логично и заслужено, залата беше пълна до краен предел, а всички приходи от събитието ще отидат във фондацията на Григор Димитров, заради която се състоя това голямо събитие в столицата.

Зрелищното събитие в столицата на България видя преди двамата атлети да излязат на корта страхотна анимация с акцент „Роден да бъда легенда“, преплитайки всички видове спортове на земното полукълбо.

Григор Димитров и Новак Джокович влязоха в зала „Арена София“ под бурните аплодисменти на препълнения капацитет от хора. Родните фенове на тениса и спорта скандираха имената и на двамата спортисти.

Григор Димитров - Новак Джокович 6:4, 2:6, 10: