"Идването на Ноле в София не може да се сравни с нищо. Това не е за мен, а за цяла България!", коментира Григор Димитров на пресконференцията си с Новак Джокович преди демонстративния мач, който двамата ще изиграят от 20 часа тази вечер в зала "Арена 8888 София".

"Искрено се вълнувам, много е специално и с нетърпение до очаквам. Винаги съм искал тук да има тенис на световното ниво, но това той да дойде в София - искам да е за всички нас, за всички фенове на спорта. Все пак имаме Новак, който е най, най-добрият. Това е един от най-важните ми моменти като българин", каза Гришо.

"Искам това да бъде един от най-добрите ми спомени", продължи Димитров, който каза от кои мачове срещу Ноле е научил най-много - "Може би мачът на "Уимбълдън" ме научи повече, отколкото победата в Мадрид, която бе много сладка. Имах сетболи в четвъртия сет на "Уимбълдън" и никога няма да го забравя. Имах нужда 2-3 седмици да се възстановя психически от този мач. След него започнах да разбирам други неща за тениса - как да играя с тенисисти от ранга на Новак. Това е един от мачовете, които стоят най-много в съзнаниетото".

Григор взе отношение и по темата с допинг скандала със световния №1 Яник Синер.

"Когато има правила и някой ги наруши, никой не харесва това. В цялата ситуация никой нищо не знаеше и затова има недоволство от страна на другите тенисисти. Не мисля, че Яник Синер ще направи нещо нарочно. За момента нищо друго не е ясно", каза Димитров.