Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби с 3:6, 6:3, 4:6 от чеха Якуб Меншик в мач от 1/8-финалите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай.

Така пропадна възможността феновете да гледат поредно шоу между Гришо и Новак Джокович, тъй като Меншик ще се изправи на четвъртфиналите срещу победителя от двубоя между Ноле и Роман Сафиулин (Русия).

Григор Димитров вече има две загуби в мачовете си срещу чеха,. През април двамата играха на Мастърс 1000 в Мадрид, когато хасковлията отстъпи в три сета.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна лошо за Григор Димитров, който допусна пробив още във втория гейм. Меншик затвърди брейка и поведе с 3:0. Последва размяна на спечелени собствени сервис-геймове. Това беше достатъчно за чеха да спечели първия сет за 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Втората част стартира отлично за Гришо. Българският тенисист направи пробив във втория гейм, а след това го затвърди и поведе с 3:0. Това продължи до 5:3 в полза на Григор Димитров, което позволи на хасковлията да сервира за спечелване на сета. Григор взе подаването си на нула и изравни резултата в мача. 

ТРЕТИ СЕТ
Решителната част започна равностойно, но в четвъртия гейм Меншик направи пробив. След това чехът затвърди брейка и поведе с 4:1. След това двамата спечелиха своите сервис-геймове. В деветия гейм Григор върна пробива и намали изоставането си на 4:5. След това Якуб Меншик осъществи брейк в подаването на българина, спечели решителния сет с 6:4, а с това и победата в мача.