Рафаел Надал срази нидерландеца Ботик Ван Де Зандсхулп с 6:4, 6:2, 7:6(6) за 2 часа и 24 минути игра и се класира за 1/4-финалите на „Уимбълдън“. Това бе 18-а поредна победа за испанеца в турнирите от Големия шлем.

В първия сет битката бе равностойна до десетия гейм, в който Надал проби подаването на нидерландеца и спечели с 6:4.

Далеч по-убедителен бе Матадора във втората част, в която записа два пробива и след 6:2 се доближи само на сет от победата.

Третият сет започна с размяна на пробиви, а при 3:2 испанецът взе подаването на съперника и поведе с 4:2. След това най-популярният испански тенисист затвърди пробива си с гейм на нула, но нидерландецът не се предаде. Ван Де Зандсхулп върна пробива и докара нещата до тайбрек, но в него Матадора показа по-здрави нерви и след 8-6 точки ликува с победата.

В спор за място на 1/2-финалите носителят на 22 титли от Големия шлем ще се изправи срещу американеца Тейлър Фриц, който по-рано елиминира австралиеца Джейсън Кублер след 6:3, 6:1, 6:4.

Рафаел Надал продължава да мечтае за спечелване и на четирите турнира от Големия шлем в една година, след като вече спечели Australian Open и "Ролан Гарос".

РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ