Тенис легендата Рафаел Надал разкри, че е бил на седмици от оттегляне от тениса, но сега опитва да остави този период зад себе си. Испанецът уточни, че не се притеснява от деня, в който ще спре със спорта.

36-годишният Надал спечели рекордната си 14-а титла на „Ролан Гарос“, и то въпреки хроничната контузия, като призна, че е играл с обезболяващи инжекции и не е имал усещане в крака в по-голямата част от времето на турнира от Големия шлем.

"Преди няколко седмици бях много близо до отказване от тениса. Сега вече не се чувствам така. Никога не съм се страхувал от деня, в който ще се откажа. Имам много щастлив живот извън тениса, въпреки че той е много важна част от живота ми в последните 30 години. Разбира се, когато денят да се оттегля дойде, ще има промяна за мен. Всички промени в живота отнемат време, трябва да се адаптираш. Но е нормално хората да говорят за оттеглянето на великите спортисти, защото те са на върха от толкова много време“, каза Надал.

Бомба в БЛИЦ! Рафа Надал инвестира стотици хиляди в българин

Испанецът обясни още, че взима специални предпазни мерки на „Уимбълдън“ заради COVID-19. Вече трима тенисисти се оттеглиха след положителни тестове за коронавирус. Това са Матео Беретини (Италия), Марин Чилич (Хърватия) и Роберто Баутиста-Агут.

„Това не е параноя, а просто реалност. Щом трябва тенисисти да се оттеглят, значи вероятно има много положителни случаи наоколо. Не правя много неща. Просто стоя тук и стоя в къщата, не излизам изобщо. Такъв е светът в последните две години. Изглежда поне, че вече COVID не е толкова опасен от гледна точка на създаване на сериозни опасности за здравето“, обясни Надал.

Taзи вечер той ще играе срещу италианеца Лоренцо Сонего в мач от третия кръг на "Уимбълдън".


РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ

РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ