Рафаел Надал даде нова силна заявка за титлата от Australian Open, след като победи германеца Яник Ханфман с 6:2, 6:3, 6:4 и за 16-и път в кариерата си се класира за третия кръг на турнира от Големия шлем в Мелбърн.

35-годишният испанец, който е основният фаворит за трофея от Откритото първенство на Австралия, постигна успеха над Ханфман за 2 часа и 43 минути. С напредването на мача грешките на германеца ставаха все по-сериозни и това помогна на Матадора.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

След края на мача Надал направи коментар за съперника си, но изненада с любопитно признание за начина си на подготовка в дните, когато не участва на турнири.

„Играх с Яник Ханфман преди две години на „Ролан Гарос“. Знам, че може да бъде много опасен съперник. Мина през квалификациите и на корта се бори здраво. Това е съперник със силни удари, добър сервис и голям потенциал. Днешното му представяне беше доказателство, че заслужава по-предно място от настоящото му класиране в световната ранглиста (б.ред.- 126-а позиция). Желая му успех, той е прекрасно момче“, обяви Надал.

„Когато не съм на турнирите, поддържам форма с игра на голф. Аз не съм човек, обичащ фитнеса. Предпочитам повече да практикувам други спортове. За съжаление, през последните години, заради проблемите с колената и стъпалата, не мога да играя част от любимите ми игри, какво правех преди това. В днешно време съм фокусиран повече върху неща, на които преди не обръщах такова внимание. Естествено, че прекарвам по 90 минути на ден във фитнеса, но не вдигам големи тежести“, допълни испанецът.