Талантливият български тенисист Адриан Андеев се класира за полуфиналите на продължаващите в Буенос Айрес младежки олимпийски игри. Поставеният под номер 6 в схемата 17-годишен Адриан се нареди в Топ 4 като победи с лекота румънеца Филип Кристиан Яну с 6:2, 6:4. Двубоят продължи час и половина. 

В спор за влизане във финала Андреев ще се изправи срещу представителя на домакините Факундо Акоста Диас. Полуфиналът е насрочен за утре, четвъртък, от 16 часа българско време. Вторият полуфинал противопоставя Хуго Гастон от Франция срещу Жирбер Соарес от Бразилия.

В спортното катерене финалистите стартираха спора за титлата с изпитанието за скорост. В него Петър Иванов се нареди на пето място, лидер бе Сам Авизу от Франция. Следващата надпревара „Боулдър“ е най-силната за младият българин. По-късно тази вечер от 21:50 ч. българско време е насрочено и последното изпитание, което ще определи крайното класиране и първите в историята олимпийски медалисти в този спорт.

В спортната стрелба Кирил Киров се нареди 11-и в дисциплината 10 м въздушен пистолет с резултат 562 -14x и това не му позволи да влезе сред най-добрите осем за финала.

В плуването на 50 м бътерфлай Тихомир Тодоров финишира седми в серията си с време 25.33 сек. Така почти половин секунда не му достигна да се влезе сред полуфиналистите и той остана 30-и в крайното подреждане. 

Късно снощи стана ясно и крайното класиране в плуването на 800 метра свободен стил. Василики Кадоглу финишира четвърта в серията си с резултат 9:18,92 мин., на 22,78 от лидерката, а в крайното подреждане е 20-а. Късно вечерта предишния ден завършиха и изпълненията с топка в художествената гимнастика. Татяна Воложанина получи оценка 15.600 т. и след първите два уреда има сбор от 31.300 т., което й отрежда шесто място във временното класиране, лидер е рускинята Дария Трубникова с 35.175 т. По-късно тази нощ българско време са насрочени изпитанията на бухалки и лента.