ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Световният №2 Даниил Медведев сензационно отпадна още на старта на "Ролан Гарос". 27-годишният руснак беше елиминиран от бразилския квалификант Тиаго Сейбот Уайлд в мач, продължил над 4 часа. Уайлд се наложи със 7:6(5), 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:4 и поднесе голямата сензация. 

За 23-годишния бразилец това е най-голямата победа в кариерата му. Той започна от квалификациите в Париж, а във втория кръг ще се изправи срещу Куентин Халис или Гуидо Пея.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Двубоят започна с пробив за руснака, който бе затвърден и вторият в схемата в Париж поведе бързо с 2:0. Бразилецът обаче взе следващото си подаване на нула, а след това реализира и пробив на нула. Двамата пропуснаха следващите си възможности за пробив и така се стигна до тайбрек. В него Уайлд игра на висота и спечели първия сет след 7:5 в тайбрека.

Във втората част нямаше нито един пробив и така Медведев и бразилецът трябваше да изиграят още един тайбрек. Спорът им продължи да е равностоен, но руснакът успя да го спечели с 8:6. 

Медведев тотално доминираше в третия сет, като проби още в първия гейм, а след това затвърди пробива. Уайлд върна пробива в четвъртия гейм, но последва рибрейк. В шестия гейм бразилецът имаше три възможности за пробив, но не успя да се възползва от тях, а след това отново бе пробит и така Медведев поведе с 5:2, а на свой сервис даде само една точка на съперника, за да поведе с 2:1 сета. 

Световният №172 започна отлично в четвъртата част и поведе с 3:0. Медведев успя да намали изоставането до 2:3, но последва рибрейк и ново предимство от два гейма за бразилеца. Уайлд задържа преднината си и успя да изравни сетовете след 6:3 в четвъртия. 

В решителната пета част имаше цели пет пробива, но бразилецът успя да спечели и да поднесе голямата сензация, елиминирайки световния №2 от Откритото първенство на Франция. 

РЕЗУЛТАТИ ОТ "РОЛАН ГАРОС" ПРИ МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

 

RG

HUGE UPSET! World No. 172 Thiago Seyboth Wild, who is making his Roland Garros debut, has just beaten world No. 2 Daniil Medvedev in five sets This is only his second career Grand Slam tournament!

Публикувахте от Eurosport в Вторник, 30 май 2023 г.