ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Представителят на Австралия Танаси Кокинакис ще се изправи срещу Григор Димитров във втория кръг на Australian Open. Заемащият 80-ото място в световната ранглиста при мъжете елиминира австриеца Себастиан Офнер в маратонски мач с 3:2 сета - 7:6(1), 2:6, 7:6(4), 6:1, 7:6(8). Интригуващият им спор продължи над 4 часа игра. 

Преди часове първата ни ракета Григор Димитров отстрани Мартон Фучович и с Кокинакис ще се срещнат за първи път.

Още първата част на срещата между представителя на Австралия и Офнер предвещаваше оспорван мач. Двамата печелеха сервисите си сравнително лесно. Критичен момент имаше за австриеца, който в четвъртия гейм спаси три брейкбола. Без пробиви се стигна до тайбрек, където Кокинакис беше безпощаден, като загуби само една точка.

 200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Във втората част Офнер стигна до два пробива. Първо поведе с 4:2, след което затвори сета с втори брейк - 6:2.

Австриецът, който е №37 в света, направи обрат в резултата, спечелвайки третата част. Пробиви и възможности за такива липсваха. В тайбрека Офнер натрупа преднина от 5:1 и затвори с лекота частта.

Кокинакис обаче не се отказа и изравни в сетовете 2:2. Представителят на домакините проби за 2:0, след което направи нов брейк в шестия гейм за 5:1. С гейм на 15 прати мача в пети сет.

Двамата продължиха перфектното си представяне на начален удар. Посрещачът нямаше никакви шансове. Логичната развръзка беше нов тайбрек, който беше и най-оспорваният в мача. Кокинакис успя да стигне до мачбол при 9:8 и на свой сервис го реализира, класирайки се напред в Мелбърн.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!