Рафаел Надал се принуди да се откаже от участие в полуфинала на "Мастърс"-а в Париж срещу Денис Шаповалов. Носителят на 19 титли от Големия шлем прекрати участието си поради контузия. Надал трябваше да се изправи срещу Шаповалов в спора за място на финала, но на загрявката преди мача почувства болка, която доведе до решението му да се откаже. 

При това положение съперник на Новак Джокович на финала утре ще бъде Шаповалов, който се класира в битката за трофея без игра. Сърбинът по-рано днес се справи с Григор Димитров в равностоен мач, който спечели със 7:6(5), 6:4

Новината за отказа на Надал не е добра и за българина. С класирането си на финала Шаповалов изпреварва Димитров в световната ранглиста. От понеделник Григор ще е 20-ти, а не 19-ти. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Организаторите на "Мастърс"-а в Париж обявиха официално, че Надал няма да излезе на корта заради травмата. Целта на 33-годишния испанец явно е да се съхрани за предстоящия финален турнир в Лондон на най-добрите осем състезатели през годината. Надпреварата ще се проведе от 10 до 17 ноември.

За Шаповалов това ще бъде първи финал в турнир от най-високата категория на АТР - "Мастърс 1000".