Карлос Алкарас отнесе третия в света Александър Зверев с 6:3, 6:1 за малко повече от час в тазгодишния финал на турнира в Мадрид и стана най-младият шампион в турнира.

Победата е първа за 19-годишния испанец над Зверев в третия двубой помежду им. Припомняме, че Алкарас мина през легендите Рафаел Надал и Новак Джокович по пътя към финала в Мадрид и от понеделник ще бъде номер 6 в ранглистата на АТП.

На трибуните в испанската столица бяха куп известни личности, сред които футболната легенда Луиш Фиго, шампионът по мотоциклетизъм Марк Маркес и други.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

ПЪРВИ СЕТ
Първата част започна гейм за гейм, а при 2:1 в своя полза Алкарас (19 г.) пропусна да пробие Зверев. След втория си гейм на нула 19-годишният представител на домакините го направи за трети път и проби съперника си за 4:2. Последва успех в собствен сервис гейм за 5:2, но 25-годишният Зверев не се предаде и направи 5:3 с гейм на нула. Алкарас обаче не позволи изненада и затвори сета с 6:3 за 33 минути с четвъртия гейм на нула в първия сет.

ВТОРИ СЕТ
Той също започна с размяна на сервис геймове, но Алкарас стигна до пробив за 2:1 след гейм на нула. Испанецът дръпна с 3:1, след което успя да пробив съперника си за втори път в сета за 4:1. Алкарас продължи да прави каквото си иска на корта и след пореден гейм на нула поведе с 5:1. Победата с 6:1 дойде при четвъртия мач пойнт след две двойни грешки на Зверев.

"Невероятно е да побеждавам такива играчи. Да отстраня двама от най-добрите в историята, а след това да победя Зверев, който е №3 в света, е усещане, което не мога да опиша. Саша е страхотен играч. Това е най-хубавата седмица в живота ми. На 19 години съм, което според мен е основната причина да успявам да изиграя толкова много дълги и тежки мачове поред. Физически се чувствам отлично. Толкова години гледах Рафа да вдига този трофей и това ме мотивираше да не спирам да се трудя. Това е невероятен момент за мен. Мастърсът в Мадрид беше първият тенис турнир, който гледах като дете, и затова в момента съм толкова емоционален", заяви победителят след успеха.