Ива Иванова показа страхотен характер и се класира за втория кръг на сингъл при девойките на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставената под №11 в схемата българка победи драматично с 6:4, 2:6, 7:6 (10-6) Маю Кросли от Япония. Срещата продължи 2 часа и 16 минути.

Във втория кръг Иванова ще играе срещу американката Кристина Пеничкова.

Българката изпусна на два пъти преднина от пробив в първия сет, но направи нов за 5:4. След това Иванова затвори сета на собствен сервис. Във втората част Ива изостана с 1:5 и загуби с 2:6. Иванова поведе с 4:2 в третия сет, но допусна обрат за 4:5. При този резултат българката отрази два мачбола, а след това поведе с 6:5. За съжаление Ива допусна нов пробив и така се стигна до решителен тайбрек. В него Иванова показа по-голямата си класа и спечели с 10-6 точки.

По-късно днес Росица Денчева и Александър Василев ще изиграят мачовете си от първия кръг на сингъл.

Росица Денчева ще играе при девойките срещу Алана Субашич от Австралия.

Квалификантът Александър Василев пък ще играе срещу №16 в схемата при юношите Тео Папамаламис от Франция. Василев и Папамаламис завършиха в тандем на второ място на двойки на силния международен турнир от категория J300 на ITF в Пловдив. Папамаламис получи „уайлд кард" и игра в квалификациите при мъжете на "Ролан Гарос".

Вчера за втория кръг при девойките се класира Елизара Янева. Българката разгроми с 6:1, 6:2 Мика Стойсавлевич от Великобритания, а във втория кръг ще играе срещу третата поставена в основната схема - Лаура Самсон от Чехия.

Елизара Янева, Йоана Константинова и Александър Василев трябва да изиграят днес и мачовете си от първия кръг в надпреварата на двойки.

Треньор на българчетата на "Ролан Гарос" от страна на БФТ е Серафим Грозев.